Colombia er Latin-Amerikas fjerde største land og er rikt på naturressurser som olje, gull, sølv, platinum og kull. I tillegg til dette er Colombia kjent for sin storstilte narkotikahandel. Dette har også gjort at landet har vært utsatt for store konflikter og uroligheter i mange år.

Ecuador er en republikk som ligger ved Stillehavet mellom Colombia og Peru. Andesfjellene,med sine vulkaner og høyplatå, ligger mellom den fruktbare kyststripen i vest og de tropiske områdene i øst. Landet har ca 15 millioner innbyggere fordelt på et areal som tilsvarer Norge minus Finnmark.

Bolivia regnes som det fattigste landet i Latin–Amerika. Hele 59% av landets befolkning regnes som fattige. Dette fører til at hver eneste dag går over 615.000 barn sultne til sengs. Forskjellen mellom fattige og rike er svært tydelige.

Etiopia ligger på Afrikas Horn og er et av de mest folkerike landene i Afrika. Kombinasjonen av tørke og væpnede konflikter har skapt en tilnærmet permanent humanitær krise i store deler av landet. Spenningene mellom ulike etniske grupper har økt de senere årene. Mange er redde for at motsetningene kan splitte Etiopia opp i flere mindre land.

Nepal er et fattig land med en storslått natur. Landet ligger inneklemt mellom India og Kina, som begge har hatt sterk innflytelse på landet opp gjennom historien. Landets politiske situasjon har i en årrekke vært ustabil. I juni 2008 ble landet republikk, og det arbeides nå med å utarbeide en ny grunnlov.

India er verdens nest mest folkerike stat. Landet har en befolkning på rundt en milliard mennesker spredt over et areal som er nesten ti ganger så stort som Norge. Landet rommer et mylder av folkeslag, kulturer, religioner og språk, med hindi–talende hinduer som den klart største grupperingen. Etter hindi er bengali, gujerati, marathi og tamil de største språkgruppene.

Sri Lanka er ei øy som ligger i Det indiske hav, sydøst for det indiske subkontinent. Landet het tidligere Ceylon og er på størrelse med Nordland og Troms til sammen. På dette beskjedne arealet bor det nærmere 20 millioner mennesker.

Kina er verdens mest folkerike land og har siden 1947 blitt styrt av kommunistpartiet. De siste årene har landet åpnet sine grenser mot Vesten, og har hatt stor økonomisk fremgang. Den økonomiske politikken i Kina har siden Maos død gradvis blitt mer liberalisert. I dag har Kina verdens raskest voksende økonomi og i 2011 passerte Kina Japan som verdens 2. største økonomi.

Filippinene er en fattig øystat i Asia som har vært både spansk og amerikansk koloni. Landet består av mer enn 7.000 øyer, og ligger syd for Taiwan og øst for Vietnam. På et areal som er litt mindre enn Norges har landet over 103 millioner innbyggere.