Bli med å bygge en skole i Etiopia!

Skrevet av: Bistand for barn / / Opprettet: 25-03-2013
artikkelbilde
Bistand for barn skal bygge en skole for 600 elever i Etiopia. Foto: Terje Abusdal

Vi skal bygge skole i Etiopia og trenger din hjelp! Ikke til hamring og spikring, men nesten – i form av pengestøtte til hver enkelt bygningsdel, inventar og undervisningsmateriell. Du kan bidra med et vindu, en bok, en pult eller en murstein, og på kampanjesiden på nett kan du selv se hvor langt byggingen har kommet.

Når skolen er ferdig, vil den gi skoleplass til 600 barn i et av verdens fattigste land. Skolegang vil gi barna en fremtid! Alle bidragene som blir gitt vil gjøre at skolen tar form, så bli med å bygge!

Følg skolebyggingen på www.vibyggerforbarn.no 

Skole - vei ut av fattigdom

Å kunne lese og skrive er viktig, men tenker vi egentlig over hvor viktig? Utdanning styrker enkeltmenneskers frihet og bidrar til å bekjempe fattigdom. Skolegang er derfor et sterkt virkemiddel for å gi utsatte grupper av barn en fremtid i form av arbeid, sosial og politisk deltakelse, og derigjennom et løft ut av fattigdommen.

Prosjektet “Vi bygger for barn”

Seks timers kjøring sør for Etiopias hovedstad Addis Abeba ligger den lille landsbyen Gullo Shanto. Området er svært fattig og de fleste familiene her lever for mindre enn 60 kroner i måneden. Skolen her har i dag kun plass til 400 elever. Målet vårt er å gi skoleplass til 200 elever til - i en helt ny skolebygning. Dagens skole er nemlig svært mangelfull. Den er bygget av tre og jord, og har verken belysning eller pulter. Ofte må en lærer undervise 70 elever alene.

Hvordan kan du bidra?

Vi har lagt ut et «byggesett» av den nye skolen for salg og lar alle som støtter prosjektet selv bestemme hvilken bygningskomponent de ønsker å gi.. Dette betyr at du selv kan bestemme hva din støtte skal brukes til. Hver eneste bygningskomponent er viktig i byggingen og fremdriften av finansieringen vil bli oppdatert løpende her på siden.

Alle bidrag er med i trekningen om en tur til Etiopia

En heldig vinner får bli med på sin livs reise ned til åpningen av skolen. Blir det deg så blir det også du som klipper snora sammen med ordføreren! Om du gir 20 kroner eller 20 000 kroner spiller ingen rolle. Hvem som reiser avgjøres ved loddtrekning blant alle som har vært med å bygge skolen.

Turen til Etiopia vil vare i fem hele dager og alt er inkludert. Du vil reise som en del av den offisielle delegasjonen fra Bistand for barn og Adopsjonsforum.

Klikk deg inn på kampanjesiden www.vibyggerforbarn.no for å se mer!

Del med andre: