En femtedel av skolebygging finansiert

Skrevet av: Bistand for barn / / Opprettet: 03-06-2013
artikkelbilde
Bistand for barn samler inn penger for å bygge en skole til 600 barn i Etiopia.

I løpet av tre måneder har Bistand for barn samlet inn over en femtedel av midlene til prosjektet «Vi bygger for barn». «Overveldende», sier bistandskoordinator Terje Abusdal.

- Siden kampanjen ble lansert i slutten av mars 2013 har vi samlet inn over 160 000 kroner. Vi er oppriktig stolte, og nesten litt overrasket over at det har gått så bra. Det er veldig moro å følge med på hvordan folk engasjerer seg i kampanjen, sier Terje Abusdal.

Prosjektet «Vi bygger for barn» samler inn midler til skolebygging i Etiopia. Ved skolen i landsbyen Gullo Shanto er det i dag plass til 400 elever, noe som er alt for lite. Ofte må en lærer undervise 70 elever alene. Gjennom «Vi bygger for barn» er målet å bygge tre nye skolebygg, med plass til 200 elever til. Men vi stopper ikke der. I tillegg skal barna få blant annet lekeplass, bibliotek, pulter, vann, strøm, flere lærere med mer.

Bistand for barn mener at utdanning styrker enkeltmenneskers frihet og bidrar til å bekjempe fattigdom. Skolegang er derfor et sterkt virkemiddel for å gi utsatte grupper av barn en fremtid i form av arbeid og sosial og politisk deltakelse.

Digital kronerulling

«Vi bygger for barn» er en såkalt crowfunding-kampanje, en metode som best kan kalles en digital kronerulling.

- På prosjektets nettside har vi definert alle elementer som må være på plass før hele skoleprosjektet er fullfinansiert. Deretter kan hver giver bestemme akkurat hvilken del av skolen han ønsker å støtte. Når skolen har nok pulter, vil muligheten for å gi penger til dette formålet, opphøre. Da kan man likevel velge å gi penger til andre delprosjekter som ikke er fullfinansiert. Vi tror at dette er fremtiden, og har med kampanjen tatt et skritt i retning av en moderne bistand, sier Abusdal.

Smarttelefoner, nettbrett og mobilt bredbånd har endret nordmenns givervaner. I tillegg har større tilgang til informasjon gjort oss i stand til å følge med på hva pengene våre faktisk går til. Når skolen er ferdig vil 600 barn i et av verdens fattigste områder være sikret grunnleggende utdanning.

På innsamlingssiden www.vibyggerforbarn.no kan du støtte kampanjen og fortløpende følge med på fremdriften i innsamlingen.

Begeistret stortingsrepresentant

Også Kristelig folkeparti lar seg begeistre av nytenkingen.

- Dette er en veldig spennende måte å drive innsamling på. Som giver blir en involvert og får følge med på hvordan prosjektet utvikler seg. I tillegg er utdanning nøkkelen for utvikling. Jeg håper denne nytenkende og kreative kampanjen lykkes og at den i tillegg til å skape utvikling også bidrar til økt bevissthet blant oss i Norge, sier stortingsrepresentant Kjell Ingolf Robstad i Krf.

Del med andre: