Ga bort 60-årsgave

Skrevet av: Bistand for barn / / Opprettet: 24-05-2013
artikkelbilde
Bursdagsgjestene i Solfrid Abusdals 60-årsdag gav over 20 000 kroner til Bistand for barns skolebyggingsprosjekt "Vi bygger for barn" i Etiopia.

I fjor sommer fylte Solfrid Abusdal 60 år. I stedet for gaver ville hun heller at bursdagsgjestene støttet byggingen av en skole i Etiopia.

Hvorfor valgte du å bruke 60-årsdagen til å samle inn penger til et veldedig formål?­

­– Når en er 60 år har en alt en trenger. Og jeg har i mange år hatt lyst til å engasjere meg i et prosjekt. Jeg har reist mye og sett hvor godt vi har det her i Norge i forhold til mange andre steder. Gjennom jobben har jeg også blitt kjent med mange flotte mennesker fra andre kulturer. Derfor bestemte jeg meg for ganske lang tid siden at jeg ikke skulle ha gaver på 60-årsdagen min.

Hvorfor falt valget på bygging av en skole i Etiopia?

– Gjennom jobben min ved Vennesla Voksenopplæringssenter møter jeg mange innvandrere og flyktninger som aldri har gått på skole før de kom til Norge. Det er helt fantastisk å se hvor glade de er for endelig å få den muligheten. Så å få lov til å være med å støtte et prosjekt som vil gi flere barn mulighet til å gå på skole, synes jeg er veldig givende.

Fikk du noen reaksjoner på initiativet fra gjestene?

– Jeg fikk bare positive reaksjoner. I invitasjonen la jeg ved et informasjonsskriv med prosjektets bankkonto samt noen ord om muligheten for å få skattefradrag for gaven. Alle var veldig fornøyd med å slippe å finne på ei gave til en 60-åring. Og de syntes det var spennende å støtte dette prosjektet.

­ Hva vil du si til andre jubilanter som vurderer å gjøre som deg?

 – Jeg vil virkelig anbefale dette til andre som fyller runde år!

De som bidrar til prosjektet er samtidig med i trekningen om å vinne en tur til åpningen av skolen. Bistand for barn åpner også for at andre interesserte kan melde seg på samme tur. Blir du med til Etiopia uansett om du skulle vinne eller ikke?

– Ja! Jeg gleder meg allerede til å være med på åpningen. Jeg ser for meg stoltheten og gleden til barna når de skal vise oss rundt på den nye skolen. Jeg håper at mange blir med på å støtte dette prosjektet!

Skoleprosjektet "Vi bygger for barn"

Se www.vibyggerforbarn.no for mer informasjon om skolen!  

Del med andre: