Gir yrkesopplæring til barn med særskilte omsorgsbehov

Skrevet av: Bistand for barn / / Opprettet: 24-05-2013
artikkelbilde
Opplæring i søm ved Viet Tri centre for orphans and children with disabilities i Vietnam.

Takket være midler fra Vietnamklubben, får enda flere barn med særskilte omsorgsbehov mulighet til å lære et yrke.

Like før jul 2012 fikk Bistand for barn opprettet to nye opplæringstilbud i søm og data, ved Viet Tri centre for orphans and children with disabilities i Vietnam. Utstyret til de nye fagretningene ble finansiert med midlene fra Vietnamklubben.

Senteret i byen Viet Tri har gjennom de siste årene gitt flere hundre barn med særskilte omsorgsbehov grunnskoleutdanning og yrkesopplæring. Støtten på nærmere 40 000 kroner ble brukt til å kjøpe ti symaskiner og ni datamaskiner, samt materiell for å innrede to komplette klasserom for de nye yrkesretningene.

Vietnamklubben har samlet inn pengene gjennom flere år. Tidligere har klubben støttet ganeoperasjoner for fattige barn i samarbeid med Vietnams sosialmyndigheter. Etter at adopsjoner fra Vietnam stoppet på slutten av 90-tallet har dette prosjektet gradvis blitt avviklet.

Nye muligheter for adopsjoner

Vietnam har nå ratifisert Haag-konvensjonen fra 1993 om internasjonal adopsjon, og et nytt adopsjonssystem ble opprettet med virkning fra 1. februar 2012. Adopsjonsforum har engasjert en midlertidig representant i Vietnam, og har startet arbeidet med å se på mulighetene for å gjenoppta adopsjonssamarbeidet. Samtidig har Vietnamklubben – en forening for eksisterende eller fremtidige adoptivforeldre til barn fra Vietnam – fått et nytt aktivt styre, som ønsker å støtte bistandsarbeid i landet.

For mer informasjon om Vietnamklubben og hvordan du kan bli involvert, ta kontakt med Arild Nybakk og Tor Strøm på e-post: vie-04@adopsjonsforum.no

Del med andre: