Nødhjelp til Bal Mandir

Skrevet av Bistand For Barn / Opprettet: 19-06-2013
artikkelbilde
Foto: Leif Erling Aasan

Barnehjemmet Bal Mandir i Nepal opplever krise etter at driftsorganisasjonen Mitrataa plutselig trakk seg ut i april.  Barna mangler det mest elementære, som mat, bleier og melk.

Gjennom mer enn ett tiår formidlet Adopsjonsforum barn fra barnehjemmet Bal Mandir i Kathmandu. Adopsjonssamarbeidet med Nepal ble stoppet for noen år siden, men kontakten med Bal Mandir ble opprettholdt. Dette skjedde blant annet gjennom vår lokale representant, Sharad Raj Gautam, og de frivillige prosjektlederne i initiativet «Aktiv fritid» som tilrettela fritidsaktiviteter for barna.

Mitrataa, en australsk frivillig organisasjon (NGO), overtok driften av barnehjemmet for et par år tilbake. Av ulike grunner måtte denne organisasjonen brått trekke seg ut av Bal Mandir i april i år, og NCO (Nepal Children’s Organization) tok tilbake den daglige driften. Dette har vist seg å ha store konsekvenser for de cirka 140 barna som bor der. Vi har mottatt rapporter om at situasjonen er prekær og at barna mangler det mest elementære, som mat, bleier og melk.

Adopsjonsforum har blitt kontaktet av organisasjonen VONK, som drives av adoptivforeldrene Anna Lena Henriksson og Theo Gouwerok. De har siden midten av 90-tallet hjulpet tenåringsjenter fra institusjonen med å skape seg et liv i hovedstaden etter at de har måttet flytte ut. VONK har nå startet opp nødhjelp ved Bal Mandir.

Dette midlertidige hjelpearbeidet ved Bal Mandir vil fortsette en liten stund fremover. Men for at dette skal gå rundt økonomisk er VONK avhengig av gaver. I den forbindelse har Adopsjonsforum bidratt med 1000 Euro og «Aktiv fritid» med 10 000 kroner i krisehjelp.

VONK har base i Nederland, men bidragsyterne er Nepal-foreldre fra mange land. For å nå effektivt ut til givere i hele verden, har organisasjonen opprettet en såkalt crowdfunding-side på den anerkjente plattformen IndieGoGo. Her kan de som ønsker gi sitt bidrag ved hjelp av kreditt- eller bankkort. Alle beløp – store som små – er kjærkomne!  Tjenesten er trygg, og pengene kommer garantert frem.

Om du ønsker å gi et bidrag, kan det gjøres via denne lenken: http://www.indiegogo.com/projects/bal-mandir-nepal

Ellers ville vi være veldig takknemlige hvis dere kan videresende denne henvendelsen til andre Nepal-foreldre. Ta kontakt dersom du ønsker mer informasjon.

God sommer!

Terje Abusdal

Bistandskoordinator,
Bistand for barn - Adopsjonsforum

Del med andre: