Nødhjelp til barnehjem i Nepal

Skrevet av Bistand For Barn / Opprettet: 12-06-2015
artikkelbilde
Ine Kritika, Emilie og Ida samlet inn over 50.000 kroner til Nepal!

Siden innsamlingsaksjonen startet i april har det blitt samlet inn mer enn 170 000 kroner til det jordskjelvrammede barnehjemmet Bal Mandir i Nepal.

Barnehjemmet Bal Mandir i Kathmandu, som de fleste barna som er adoptert fra Nepal til Norge kommer fra, ble sterkt skadet etter jordskjelvet i april. Ingen barn er skadet, men alle måtte bo utendørs de første dagene. Barna har nå fått tak over hodet i nærliggend bygninger og på Bal Sanrakshyan Home, Sifal. Barna er trygge og uskadde, men de er til dels sterkt traumatiserte.

Kort tid etter skjelvet dro Nepalklubben og Adopsjonsforum i gang en innsamlingskampanje for å sikre grunnleggende behov for de 140 barna som bor der. Pr 12. juni har det kommet inn over 170 000 kroner på konto. Til nå har Bal Mandir fått dekket de umiddelbare behovene av lokale donasjoner, så pengene er ennå ikke blitt brukt.

I samarbeid med ledelsen på barnehjemmet utarbeides det i disse dager en plan for hvordan de innsamlede midlene skal anvendes på best mulig måte.Kort oppsummert skal pengene brukes som en buffer i en overgangsperiode, for å sikre gode sanitærforhold, næringsrik mat, melkepulver til spedbarna, klær og medisinsk hjelp. I tillegg skal de gå til gjenopptakelse av utdanningsprogrammene, samt aktiviteter som setter et smil på barnas fjes.

En stor tusen takk til alle som har gitt penger til hjelpearbeidet og Bal Mandir! Etter hvert kommer vi til å legge ut litt bilder og oppdateringer på Adopsjonsforums Facebook-side, så alle interesserte anbefales å følge oss der.

Del med andre: