Smilende optimister i Gullo Shanto

Skrevet av: Thore Pettersen og Liv Rustad / / Opprettet: 24-05-2013
artikkelbilde
Foto: Thore Pettersen

Da vi besøkte skolen i Etiopia som Bistand for barn skal bygge ut, ble vi møtt av flere hundre elever. Det var overveldende å oppleve den varme velkomsten fra så mange barn som lever under vanskelige kår.

Dette var vårt tredje besøk i Etiopia, etter å ha vært på adopsjonsreise to ganger tidligere for å hente sønnene våre Patrik (14) og Ruben (17). Denne gangen dro hele familien på felles tilbakereise til landet i regi av Adopsjonsforum. Totalt var 28 personer på tur, av disse var 13 barn. Besøket på skolen var en av mange uforglemmelige opplevelser vi hadde på en fantastisk tur som ble tilrettelagt av Adopsjonsforums reiseledere: Gro og Torill.

Gruppen reiste med syv hvite firehjulstrekkere så vi vekket litt oppsikt på veiene. Da vi svingte inn foran skolen ble vi møtt av flere hundre elever – både barn og unge. Det var nok første gang det hadde vært så mange biler og så mange hvite mennesker på den plassen. Det var overveldende å oppleve den varme velkomsten fra så mange barn som lever under vanskelige kår, men som likevel var smilende optimister. De hadde nok hørt at vi skulle komme, og noen av oss hadde med fotballer, kulepenner, sko og klær som vi ga til skolen. Skolens ledelse bestemte at gavene skulle brukes som belønning for god innsats blant elevene.

Glade for å gå på skolen

Det var veldig flott å se at ungene var så glade for å kunne gå på skolen. Våre egne barn kom fort i kontakt med dem da det ble sparket litt fotball på plassen. Vi ble vist klasserommet, som var behagelig temperert på tross av varmen på utsida. Byggeskikken med leire og kumøkk skal man ikke kimse av! Rektor og en lærer orienterte oss også litt om skolen som har elleve lærere og 400 elever som går på skift (200 elever går på skolen om morgenen og 200 på ettermiddagen). På pultene lå det skrivebøker med sirlig skrift på språket amharisk, så her hersker nok disiplin og flid!

Skolen ligger i et av Etiopias mest barnerike områder, derfor er Bistand for barns byggeprosjekt her spesielt viktig. Det er jo barna som er landets framtid! Vi ønsker Bistand for barn lykke til og ser fram til å bli bidragsytere til skoleprosjektet.

Se www.vibyggerforbarn.no for mer informasjon om skolen! 

Del med andre: