Unikt fotoprosjekt for flyktninger

Skrevet av: Bistand for barn / / Opprettet: 03-07-2012
artikkelbilde
Fra høsten 2012 er bistandskoordinator Terje Abusdal (bildet) i full gang med fotoprosjektet i Colombia. Foto: Kristin Østerhus

Fra høsten 2012 skal marginalisert ungdom i Colombia få muligheten til å lære seg fotografiyrket. Prosjektet er et samarbeid mellom Oslo Fotomaraton og Bistand for barn.

– Fotografi er utenfor den vestlige verden stort sett forbeholdt de ressurssterke. Gjennom valgfagsprosjektet vi skal starte opp, gir vi marginalisert ungdom i Colombia en anledning til å oppleve gleden ved å ta bilder, forteller koordinator i Bistand for barn, Terje Abusdal, til fotonettstedet foto.no.

Internt fordrevne

Sammen med Oslo Fotomaraton starter Bistand for barn fotoopplæringen ved skolen Centro Educativo y de Protección Maria de Nazareth. Skolen ligger i byen Pasto, der det går mange barn av internt fordrevne flyktninger på grunn av borgerkrigen. 20 av disse barna/ungdommene skal nå få mulighet til å studere fotografi som valgfag i ett eller to semestre. Elevene vil få en grunnleggende opplæring i å ta bilder og en innføring i hvordan de kan tjene penger på yrket.

Les mer på foto.no 

Del med andre: