Vil du være med Bistand for barn på tur til Etiopia?

Skrevet av: Bistand for barn / / Opprettet: 22-03-2013
artikkelbilde
Bistand for barn bygger en skole for 600 barn i Etiopia. Bli med oss ned til åpningen!

Vi bygger en skole i Etiopia gjennom innsamlingen "Vi bygger for barn". Når skolen er ferdig vil vi trekke ut en heldig vinner som får gratis tur ned til åpningen. Men vi har plass til flere, og du kan også være med!

Turen vil vare i fem hele dager og alt er inkludert. Onsdag kveld setter vi oss på flyet og neste morgen lander vi i Etiopias hovedstad Addis Abeba. Vel fremme tar vi oss tid til å slappe av litt før vi tar en tur i byen hvor vi besøker blant annet Merkato – Afrikas største utendørs marked. Etter en god natts søvn får vi fredag en liten briefing om Bistand for barns arbeid i landet. Vi møter også vår partner KVI som har stått for selve byggingen av skolen.

Lørdag morgen kjører vi bil, først øst til Debrezeit og så videre sørover i Great Rift Valley. Vårt mål for dagen er Hawassa, en universitetsby omtrent 300 km fra hovedstaden langs asfalterte veier. Her overnatter vi på et resort ved den flotte innsjøen Lake Hawassa.

Søndag kjører vi så til turens mål: Skolen i Gullo Shanto. Her vil vi bli møtt av den lokale skoleledelsen og kommuneadministrasjonen. Det vil bli festligheter og taler, og den heldige vinneren vil sammen med ordføreren klippe snoren som offisielt åpner den nye skolen. Området er svært fattig, men menneskene som bor her utrolig varme og gjestfrie. Vi garanterer en opplevelse du aldri vil glemme! 

Fulle av inntrykk kjører vi på ettermiddagen tilbake mot Addis Abeba. Omtrent halvveis stopper vi ved Langano for overnatting på et resort. Langano er en av Riftdalens innsjøer og har et rikt dyreliv. Her kan du trygt bade – så lenge du passer deg for flodhestene!

Mandag morgen spiser vi frokost ved innsjøen før vi rundt middagstider beveger oss nordover mot Addis Abeba igjen. Underveis stopper vi ved Tiya Stele Park, som med sine 36 steinmonolitter står på Unescos verdensarvliste.  Vi besøker også Adadi Mariam– en kirke hugget i fjellet som legenden sier at kong Lalibela fikk bygd på 1300-tallet da han besøkte området. Utpå kvelden ankommer vi flyplassen hvor vi tar nattflyet tilbake til Norge.

Avreisedato

Tidspunkt for tur er avhengig av hvor fort vi klarer å finansiere byggingen av skolen. Vi vil være fleksible med avreisedato så langt det lar seg gjøre slik at det passer for alle som blir med ned.

Vil du være med?

Vi har også lagt opp til at et begrenset antall deltakere kan få betale for å være med på turen ned til åpningen av skolen. «Førstemann til mølla» prinsippet vil gjelde! Om du vil være med, send en e-post til bistand@adopsjonsforum.no. Pris er avhengig av tidspunkt for reisen, men vil ligge et sted mellom 10 000 - 15 000 kroner, alt inkludert.

Del med andre: