Fra mor til datter

Camilla Bjerved overtar hjelpeprosjektet Amparo de Niñas etter sin mor, Inger Johanne Bjerved, som døde i fjor.

LES MER

Jayantis minnefond i ny drakt

Etter et besøk i Nepal i desember i fjor ser vi at hjelpeprosjektet vårt på Panchkhal nå må endre form. Målet er at pengene vi samler inn skal komme flest mulig barn til gode.

LES MER

Slutt for CRAN hjelpeprosjekt

CRAN hjelpeprosjekt i Colombia avvikles etter 32 år. En stor takk til alle som har bidratt i alle disse årene.

LES MER

Ses vi på Adopsjonsforums julemarked?

Lørdag 1. desember holder Adopsjonsforums bistandsavdeling, Bistand for barn, julemarked i Oslo. Her kan du kjøpe rettferdige og litt annerledes julegaver fra flere av Adopsjonsforums samarbeidsland!

LES MER

Gratulerer til Daniel Heggedal Sørland!

Da er trekningen av hovedgevinsten i årets bistandslotteri unnagjort. Vi gratulerer Daniel Heggedal Sørland (5) som har vunnet et gavekort til en verdi av 15 000 kroner!

LES MER

Helseklinikken Baitarini Hospital i India

Prosjektet som i sin tid ble startet av Adopsjonsforum blir igjen tatt inn under Bistand for Barn.

LES MER

Bistandsarbeidet i 2017

Bistand for barn driver utstrakt hjelpearbeid i Adopsjonsforums samarbeidsland. Her er en liten oversikt over det som ble oppnådd i løpet av fjoråret.

LES MER

Loddsalget er i gang!

Det årlige loddsalget er den viktigste inntektskilden for å kunne drive Adopsjonsforums hjelpearbeid, koordinert av Bistand for barn. Hver vår får Adopsjonsforums medlemmer tilsendt lodd i posten, som de enten kan selge til andre eller kjøpe selv.

LES MER

Kjempegave fra Etiopiaklubben

Tusen takk til Etiopiaklubben for en kjempedonasjon på 118 416,50 kroner til vårt fosterfamilieprogram for hivsmittede barn i Etiopia. Beløpet er nok til å dekke ett års drift av dette viktige prosjektet som vil fortsette i minst 10 år til – frem til yngstemann er 18 år.

LES MER

Bilderapport fra Nepal

Fjorårets innsamling til jordskjelvrammede Nepal brakte inn totalt 177 784 kroner. I løpet av de siste 12 månedene har hundrevis av barn fått stor glede av pengene, som for det meste ble brukt til å aktivisere og sette et smil på barnas ansikter.

LES MER

Elvira og Johanna's pop-up gatekafé

Niåringene fra Oslo solgte boller og saft til inntekt for Bistand for barn.

LES MER

Signe i sør - et reisebrev fra Etiopia

Hanne Jahren og hennes datter Signe Tsedale Sølvik-Jensen vant tur ned til åpning av skolen i Gullo Shanto. Her er Signes reisebrev fra Etiopia.

LES MER

Avslutning av sponsorprogram i Etiopia

Prosjektet «Støtte til skolegang for fattige barn i Yeka Sub City» ble avsluttet ved nyttår.

LES MER

Nødhjelp til barnehjem i Nepal

Siden innsamlingsaksjonen startet i april har det blitt samlet inn mer enn 170 000 kroner til det jordskjelvrammede barnehjemmet Bal Mandir i Nepal.

LES MER

Skolebyggingen er snart i mål!

Givergleden til Bistand for barns skolebyggingsprosjekt har vært stor. Nå kan snart 200 flere av Etiopias fattigste barn gå på skole.

LES MER

- Lurt å ta lodd!

Da Erik Løken kjøpte lodd til Bistand for barns lotteri, hadde han ikke ofret muligheten for å vinne hovedgevinsten en tanke. Men så, 20. oktober klokken 14.20, ringte det fra Bistand for barn…

LES MER

Tusen takk for gavene til minne om Bernt Hjalmar Skarheim

Bistand for barn har fått inn 18 000 kroner i forbindelse med Bernt Hjalmar Skarheims bortgang. Vi takker alle som har gitt og pengene vil i sin helhet bli brukt til å bygge en skole for 600 barn i Etiopia.

LES MER

Ny skole for flyktningbarn!

Barn av lutfattige, internt fordrevne flyktninger i Colombia har ofte dårlige framtidsutsikter. Nå tilbys denne marginaliserte gruppen utdanningsmuligheter ved et nytt skolesenter i byen Pasto!

LES MER

Takk til gavmilde givere!

Siden slutten av mars har Bistand for barn fått inn flere svært hyggelige donasjoner. Vi vil takke så mye, og forsikrer om at pengene vil bli brukt på dem som trenger det!

LES MER

Månedens prosjekt – Amparo de Niñas

Barnehjemmet Amparo de Niñas gir jenter som har vært utsatt for overgrep og mishandling, en mulighet til å komme videre i livet. Ved institusjonen får de blant annet en utdannelse.

LES MER

Takk for gavene!

De første månedene av 2014 mottok Bistand for barn flere rause donasjoner fra ulike støttespillere. Vi vil takke dem alle!

LES MER

Månedens prosjekt - Fosterfamilieprogram for hiv-smittede barn

Foreldreløse barn som er smittet av hiv, har dårlige forutsetninger for å klare seg i fattige Etiopia. Bistand for barn driver et fosterforeldreprogram for noen av dem.

LES MER

Hjelp oss å hjelpe!

For hvert barn som adopteres er det mange barn som av ulike grunner ikke kan få familie og må bli igjen på barnehjem. Du kan hjelpe dem til å få et bedre liv ved å støtte Bistand for barn, Adopsjonsforums bistandsavdeling!

LES MER

Innsamlingskontrollen – en unødvendig merkostnad

Bistand for barn har besluttet å melde seg ut av stiftelsen Innsamlingskontrollen. Vi vil at innsamlede penger skal gå til prosjektene – ikke til unødvendige ekstra revisjons- og kontrollkostnader.

LES MER

En ny hverdag for tyfonrammede barn

Mange barn er kommet bort fra familien eller har mistet omsorgspersoner etter tyfonen på Filippinene. Takket være Bistand for barns givere får stadig flere av dem hjelp.

LES MER

Nå smiler Queenie igjen

Queenie ble forlatt av moren allerede som baby, og deretter utsatt for alvorlig omsorgssvikt. Heldigvis ble hun fanget opp av noen som brydde seg.

LES MER

40 000 i julegave fra Statoil

Det er en stor glede å meddele at Statoil gir hele kr 40 000 til Bistand for barn i julegave! Kommunikasjonsbyrået Nucleus og Adopsjonsforum Midtre Nordland bidrar også med betydelige beløp.

LES MER

Fremdeles behov for nødhjelp på Filippinene

NORFIL, Adopsjonsforums samarbeidspartner på Filippinene, deltar nå i et storstilt nødhjelpsarbeid. Tyfonen "Haiyan" har rammet både barnehjemsinstitusjoner og fosterhjem som trenger umiddelbar evakuering.

LES MER

Samlet inn kr 35 000 til Bistand for barn!

17. oktober holdt Adopsjonsforum Agder basar- og familiedag i Kristiansand. Ved slutten av dagen kunne de driftige sørlendingene overføre hele kr 35 000 til Bistand for barn!

LES MER

Fylte 70 – ga bort kr 20 500

George Myhrvoll synes det er kjekt med gaver, men i anledning sin egen 70-årsdag ønsket han heller å gi noe til andre som trengte det mer enn ham.

LES MER

Takk til Volsdalen skole!

Volsdalen skole i Ålesund kommune samlet inn kr 11 472 til Bistand for barns prosjekt «Vi bygger for barn». Ca. 320 elever skaffet pengene ved å samle inn flasker.

LES MER

Takk til generøse givere!

Vi vil gjerne takke Georg Myhrvold og Meta Hjulstad som begge benyttet en viktig markering i sitt liv til å støtte Bistand for barn!

LES MER

Ambulanse til barnehjem i Kina

Institusjonen Hanzhong SWI ligger i et vanskelig tilgjengelig fjellområde, noe som for hindrer at beboerne får nødvendig helsehjelp. Bistand for barn har kjøpt en ambulanse som kan frakte beboerne til sykehus og annen behandling.

LES MER

Shoppet til skole i Etiopia!

Innlagt vann og do, ja til og med lærerlønn! Dette kunne vi "shoppe" på nettsiden "Vi bygger for barn" etter å ha arrangert loppemarked i nabolaget.

LES MER

Gir yrkesopplæring til barn med særskilte omsorgsbehov

Takket være midler fra Vietnamklubben, får enda flere barn med særskilte omsorgsbehov mulighet til å lære et yrke.

LES MER

Nødhjelp til Bal Mandir

Barnehjemmet Bal Mandir i Nepal opplever krise etter at driftsorganisasjonen Mitrataa plutselig trakk seg ut i april.  Barna mangler det mest elementære, som mat, bleier og melk.

LES MER

En femtedel av skolebygging finansiert

I løpet av tre måneder har Bistand for barn samlet inn over en femtedel av midlene til prosjektet «Vi bygger for barn». «Overveldende», sier bistandskoordinator Terje Abusdal.

LES MER

Ga bort 60-årsgave

I fjor sommer fylte Solfrid Abusdal 60 år. I stedet for gaver ville hun heller at bursdagsgjestene støttet byggingen av en skole i Etiopia.

LES MER

Mikrofinansmidler gav seier i retten

Geteye jobbet på sukkerfabrikken hele sitt liv. Så mistet han jobben, og samtidig pensjonen som skulle forsørge familien.

LES MER

Smilende optimister i Gullo Shanto

Da vi besøkte skolen i Etiopia som Bistand for barn skal bygge ut, ble vi møtt av flere hundre elever. Det var overveldende å oppleve den varme velkomsten fra så mange barn som lever under vanskelige kår.

LES MER

Bli med å bygge en skole i Etiopia!

Vi skal bygge skole i Etiopia og trenger din hjelp! Ikke til hamring og spikring, men nesten – i form av pengestøtte til hver enkelt bygningsdel, inventar og undervisningsmateriell. Du kan bidra med et vindu, en bok, en pult eller en murstein, og på kampanjesiden på nett kan du selv se hvor langt byggingen har kommet.

LES MER

Vil du være med Bistand for barn på tur til Etiopia?

Vi bygger en skole i Etiopia gjennom innsamlingen "Vi bygger for barn". Når skolen er ferdig vil vi trekke ut en heldig vinner som får gratis tur ned til åpningen. Men vi har plass til flere, og du kan også være med!

LES MER

Tusen takk for gavene til minne om Anne Lise Skår Røssland

Bistand for barn har fått inn 28 781 kroner i forbindelse med Anne Lise Skår Røsslands bortgang. Vi takker alle som har gitt og pengene vil i sin helhet bli brukt til å bygge en skole for 600 barn i Etiopia.

LES MER

– Jeg dro for å redde mitt eget liv

Det sier «Louisa», som bor på krisesenteret Fundación Casa Refugio de Mathilde i Ecuadors hovedstad Quito. Der søkte hun tilflukt fra en hverdag fylt av mishandling.

LES MER

Vinnere av tegnekonkurransen!

Juryen i Bistand for barn har kåret vinnerne av vår tegnekonkurranse «Verden i farger». Vi er svært imponert over bidragene vi fikk inn!

LES MER

Bistand for barn på NRK Puls

Mandag 29. oktober viste NRK Puls historien om 12 barn som skulle til Norge, men som viste seg å være for syke for en fremtid her. Bistand for barns fosterfamilieprogram i Etiopia gav disse barna et alternativ.

LES MER

Bistand for barn har fått nye nettsider!

I januar i år vant Bistand for barn 180 timers gratis rådgivning hos kommunikasjonsbyrået Nucleus. På agendaen stod blant annet ny grafisk profil og nye nettsider.

LES MER

Etterlatt med hiv

Almaz er foreldreløs, og for fire år siden skulle hun adopteres til Norge. Så viste blodprøvene at hun var hivsmittet.

LES MER

Unikt fotoprosjekt for flyktninger

Fra høsten 2012 skal marginalisert ungdom i Colombia få muligheten til å lære seg fotografiyrket. Prosjektet er et samarbeid mellom Oslo Fotomaraton og Bistand for barn.

LES MER

Ung, gravid og utstøtt

På Sri Lanka risikerer unge mødre som blir gravide utenfor ekteskap, å bli utstøtt av familien. Bistand for barn støtter tre institusjoner som hjelper gravide i en vanskelig livssituasjon.

LES MER

– Jeg trodde ikke jeg dugde til noe

På barnehjemmet Bal Mandir i Kathmandu bor det over 200 barn i alderen nyfødt til 18 år. Før Bistand for barn satte i gang prosjektet Aktiv Fritid i 2008, hadde de ingen aktivitetstilbud utenom tiden de gikk på skolen.

LES MER

Bistandslotteriet er i gang!

Vi håper at du også i år vil være med på vår felles dugnad, Adopsjonsforums bistandslotteri. Det årlige bistandslotteriet er vår viktigste inntektskilde for å sikre finansiering av vårt arbeid for fattige og marginaliserte barn i våre samarbeidsland.

LES MER

Barnehjemmet Luz y Vida i Colombia vant!

Bistand for barn gir 40.000 kroner ekstra til et godt formål. Det har vært en avstemning på Facebook om hvilket prosjekt som skulle få disse midlene. Vinneren ble barnehjemmet "Luz y Vida" (Lys og liv) i Bogota i Colombia.

LES MER

Utenriksdepartementet tar selvkritikk

Klassekampen har konfrontert Utenriksdepartementet med en undersøkelse som viser at bare 4,8 prosent av nordmenn har mest tillit til mellomstatlig bistand.

LES MER

Lav tillit til mellomstatlig bistand

Tilliten til mellomstatlig bistand er på et lavmål. Størst tillit har nordmenn til frivillige organisasjoner.  Små, frivillige organisasjoner har faktisk fire ganger høyere tillit i befolkningen enn bistand direkte fra statskassa.

LES MER

Høyres velgere ga mest til bistand

8 av 10 nordmenn valgte å støtte et humanitært formål i forbindelse med julehøytiden. Halvparten av disse har gitt pengene til en humanitær bistandsorganisasjon. Høyest julebistand ble gitt av Høyres velgere. Det viser en landsomfattende undersøkelse gjennomført på oppdrag for Bistand for Barn, Adopsjonsforums bistandsavdeling.

LES MER

Bistand for barn vant!

Torsdag 8. desember var det avgjort: Bistand for barn vant konkurransen om å vinne 180 timers medierådgiving! Vi vil takke alle som har bidratt med sine stemmer!

LES MER

- Nå får barna våre hjelp

Jyotsnamayee Jena er svært takknemlig for den nye helseklinikken Bistand for barn har finansiert i den indiske delstaten Orissa. Nå kan barn og kvinner, som ofte neglisjeres på landsbygda, få rask helsehjelp.

LES MER

Lys og liv i Colombia

Navnet til barnehjemmet Luz y Vida i Colombia, betyr «lys og liv». På barnehjemmet har rundt 145 forlatte barn fått et nytt innhold i livet, og med din støtte går de også en trygg fremtid i møte.

LES MER

Et nytt liv for Abeneth

Abeneth er ei jente på syv år som ble født med klumpfot. Før organisasjonen Handicap National kom til hjembyen hennes i Etiopia, kunne hun knapt bevege seg utenfor huset.

LES MER