Fakta
factboxpic

Fakta om Colombia

Hovedstad: Bogotá
Befolkning: 45,24 millioner
Antall barn per 1000 levendefødte som dør før fylte ett år: 16
Forventet levealder: 78 år for kvinner og 72 år for menn

Les mer om Colombia på Wikipedia >

Guttehjem i Popayán

Over 30 gutter i alderen 5 til 12 år fra ulike deler av Colombia bor på guttehjemmet Fundacion Infantil San Jose i Popayán. Barna kommer fra svært vanskelige kår og trenger hjelp til å få en god start på livet.

Adopsjonsforum startet samarbeidet med guttehjemmet i 1978. Arbeidet ble startet som en individuell fadderordning av barn som ikke var med i adopsjonsprogram, men ble etter hvert gjort om til en kollektiv fadderordning.

Formålet med prosjektet er å hjelpe gutter i svært vanskelige livssituasjoner. Guttene som bor på Infantil San Jose er barn av internt fordrevne flyktninger, eller kommer fra hjem med store sosiale problemer. Målet er å gi dem en utdannelse slik at de kan få seg et yrke og klare seg selv.

Samarbeidspartner

Den katolske nonneorden ”Hermanas cominicas del Rosario” driver arbeidet på Infantil San Jose. Bistand for barn bidrar vesentlig økonomisk, men de får også bidrag til mat fra enkeltdonorer i Popayán, samt organisasjonen ”Unidos contra el Hambre” i Puerto Rico. Nonnene gjør et veldig godt arbeid og pengene benyttes til barnas beste. Lokale bidragsytere i Popayán gir i tillegg musikkundervisning og lager ulike sosiale arrangement.

Arbeidet

På Infantil San Jose får guttene husrom, mat, klær og helseoppfølging. De får undervisning på den lokale skolen. 30 gutter bor der fast, og i tillegg kommer noen av de eldre, utflyttede guttene innom på dagtid og får et måltid varm mat. Norske gaver har også bidratt til bedre boforhold gjennom oppussing av flere rom på barnehjemmet. Hjemmet har tre sovesaler, et lite verksted, en matsal, et kapell og nylig et oppholdsrom/bibliotek i andre etasje.

Framtiden

Nonnene forteller at bidrag fra Norge er viktige for å dekke nødvendig utgifter som klær, sko og tannpleie. Lokalene er små for så mange barn. I tillegg har de ingen oppholdsrom foruten sovesaler og matsal. Når det regner står guttene ofte under tak i gangene. Det planlegges å gi støtte til oppussing av bibliotek og oppholdsrom med muligheter for spill og datamaskin.

Prosjektledere

Prosjektet drives av frivillige prosjektledere Kirsti Linaker Sylvarnes og Rune Sylvarnes. Ta gjerne kontakt med Kirsti og Rune på e-post: col-03@adopsjonsforum.no

Støtte

Ønsker du å engasjere deg i dette prosjektet? Da kan du bli fast giver eller gi en engangsdonasjon på kontonummer: 7052.20.04233. Støtten vil gå uavkortet til prosjektet i Colombia.

Del med andre: