Fakta
factboxpic

Fakta om Ecuador

Hovedstad: Quito
Befolkning: 15,22 millioner
Antall barn per 1000 levendefødte som dør før fylte ett år: 19
Forventet levealder: 79 år for kvinner og 73 år for menn

Les mer om Ecuador på Wikipedia >

Barnehjemmet San Vicente de Paul i Quito

Flere tusen barn bor på institusjon i Ecuador. De er enten foreldreløse eller har foreldre som ikke kan ta seg av dem. Vi hjelper noen av disse barna med skolegang og en bedre hverdag.

Vår samarbeidspartner er barnehjemmet San Vicente de Paul som er hjem til mellom 70 og 90 barn i Ecuadors hovedstad Quito. Institusjonen drives av nonneordenen «San Vicente de Paul» og flere barn har blitt adoptert til Norge herfra.

Prosjektet ble startet i 1978 av foreldre med adoptivbarn fra Ecuador. Etter hentereisen ønsket de å gi barna som ikke kunne bli adoptert bedre livskvalitet og en bedre framtid gjennom blant annet utdanning.

Hva går pengene til?

På barnehjemmet medvirker vi til at alle barna får skolegang og nødvendig utstyr som skoleuniformer, bøker og skolemateriell.

Vi opprettet en egen syskole på barnehjemmet i 1978, hvor vi lønner en fagutdannet lærer. Det er kjøpt inn 15 symaskiner og vi betaler for alt nødvendig materiell til driften.  Alle de større jentene får opplæring i søm, strikking, hekling og brodering. Dette kommer både San Vicente de Paul til gode – ved at jentene syr og reparerer barnehjemmets klær og utstyr, samt syr skoleuniformene til alle barna – og jentene selv, nå og i fremtiden, med tanke på å kunne tjene til livets opphold når de forlater barnehjemmet.

Et tannlegekontor har også blitt innredet ved hjelp av vår støtte. Vi betaler lønn til tannlegen og bidrar til innkjøp av forbruksmateriell.  Videre lønner vi også en musikklærer som underviser i sang og musikk. Instrumenter er kjøpt inn av vårt prosjekt, og vi prøver ved behov å bidra til innkjøp eller reparasjon av disse.

Vi bidrar i tillegg til litt ekstra julefeiring på barnehjemmet og noen små utflukter for de litt større barna. Gjennom årene har vi også bidratt til oppussing av barnehjemmets forskjellige hus og utearealer.

Prosjektledere

Prosjektet drives av frivillige prosjektledere Karin Bjerke og Gro Thorsen i Ecuadorklubben. Ta gjerne kontakt med Karin og Gro på e-post: ecu-01@adopsjonsforum.no

Støtte

Ønsker du å engasjere deg i dette prosjektet? Da kan du bli fast giver eller gi en engangsdonasjon på kontonummer: 1645.16.60121. Støtten vil gå uavkortet til prosjektet i Ecuador.

Del med andre: