Fakta
factboxpic

Fakta om Ecuador

Hovedstad: Quito
Befolkning: 15,22 millioner
Antall barn per 1000 levendefødte som dør før fylte ett år: 19
Forventet levealder: 79 år for kvinner og 73 år for menn

Les mer om Ecuador på Wikipedia >

Krisesenteret Casa de Refugio Matilde i Quito

I Ecuador lever mange mødre og barn i familieforhold preget av frykt og mishandling. Disse kvinnene trenger støtte og hjelp for å komme seg videre etter å ha forlatt en voldelig ektemann.

Krisesenteret Casa de Refugio Matilde ligger sør i den ecuadorianske hovedstaden Quito. Vårt prosjekt er rettet mot å hjelpe kvinner og barn som kommer til krisesenteret etter å ha forlatt et voldelig familieliv. I tillegg til mat og husly tilbyr senteret psykologhjelp og juridisk veiledning. Samarbeidet startet i år 2000 og krisesenteret tilbyr mødre med barn et trygt sted å bo i inntil tre måneder og hjelp til å komme på fote igjen. Senteret drives med blant annet støtte fra Helse- og sosial departementet i Ecuador.

Hva går pengene til?

På krisesenteret lønner vi en førskolelærer/psykolog i halv stilling, som underviser og stimulerer barna som kommer med sine mødre.

Det er plass til 30 kvinner av gangen. Senteret tilbyr kvinnene opplæring i matstell, baking, søm og juridiske rettigheter m.m. På senteret har det også blitt startet en brukthandel hvor det selges klær og leker som bidrar til driften av senteret. Ledelsen ser det som svært viktig at kvinnene bidrar som et ledd i å beholde eller gjenoppbygge deres selvrespekt.

Prosjektledere

Prosjektet drives av frivillige prosjektledere Karin Bjerke og Gro Thorsen i Ecuadorklubben. Ta gjerne kontakt med Karin og Gro på e-post: ecu-01@adopsjonsforum.no 

Støtte

Ønsker du å engasjere deg i dette prosjektet? Da kan du bli fast giver eller gi en engangsdonasjon på kontonummer: 1645.16.60121. Støtten vil gå uavkortet til prosjektet i Ecuador.

Del med andre: